Aρωμα Ελλαδας

Aρωμα Ελλαδας

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ: ΜΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ !

Ειναι χρεος μας  να μπορεσουμε να σας πουμε δυο λογια για αυτον τον υπεροχο ανθρωπο και καλλιτεχνη που χρονια τωρα με την τοσο προσεγμενη και ομορφη δουλεια του μας ταξιδευει με τα τραγουδια του μεσα απο τις πανεμορφες συνεργασιες που εχει κανει με γνωστους σε ολους μας και αγαπημενους καλλιτεχνες ! Σε αυτο που θαθελα εγω προσωπικα να σταθω απο την γνωριμια μου μαζι του εδω και πολυ καιρο,ειναι οτι περα απο ενας αξιολογος καλλιτεχνης ειναι και ενας γλυκυτατος ανθρωπος,χαμηλων τονων,ευγενεστατος,μα πανω απο ολα ΑΝΘΡΩΠΟΣ...


Ο συνθέτης και στιχουργός Βαγγέλης Σίμος γεννήθηκε στην Αμοργό.

Στα τέλη των παιδικών του χρόνων και στην αρχή της εφηβείας έρχεται στην Αθήνα. Ο πατέρας του πολυάσχολος επιχειρηματίας, ανάμεσα σε άλλα, είχε και τη διαχείριση ενός κινηματογράφου. Εκεί συχνά εμφανίζονταν με τις ορχήστρες τους μεγάλοι λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες, όπως: η Καίτη Γκρέυ, ο Σπύρος Ζαγοραίος, η Πόλυ Πάνου, η Γιώτα Λύδια, ο Γιώργος Καραμπεσίνης, η Μπέμπα Μπλάνς, ο Βαγγέλης Περπινιάδης, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, κ.ά. Έτσι λοιπόν έγιναν οι πρώτες γνωριμίες του Βαγγέλη Σίμου με τους ανθρώπους του χώρου, αλλά ξεπήδησαν και τα πρώτα αυθόρμητα δείγματα συνθετικής ικανότητάς του που αποτελούσε ωστόσο τον μοναδικό τρόπο έκφρασής του.

Ο λόγος του ξεπηδά - σχεδόν πάντα - από έναν βιωματικό πυρήνα, για να συναντήσει θέματα όπως ο έρωτας η μοναξιά, οι μνήμες και βέβαια η αρμύρα και το γαλάζιο. Στη συνέχεια, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης, το νέο κύμα και αργότερα το έντεχνο τραγούδι επηρέασαν βαθιά τη σκέψη και την ευαισθησία του

Οι στίχοι του απλοί, κατανοητοί και γεμάτοι εικόνες, κυλάνε σε χαμηλούς τόνους, χωρίς κορόνες, αλλά με ευαισθησία. Οι μουσικές του έρχονται από το Αιγαίο, αλλά ανακαλούν έντονα τις επιρροές του από το έντεχνο και το λαϊκό γνήσιο τραγούδι. Τα τραγούδια του είναι σύζευξη παρελθόντος, παρόντος και παράδοσης.

Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι: Γιώργος Ζαμπέτας, Μανώλης Αγγελόπουλος, Γιώτα Λύδια, Λευτέρης Μυτιληναίος, Ηλίας Κλωναρίδης, Ελένη Βιτάλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Καλογιάννης, Χρυσούλα Σταύρου, Μαρία Σουλτάτου, Αργυρώ Καπαρού, Κατερίνα Κόρου, Μιχάλης Δημητριάδης, Κώστας Σμοκοβίτης, Αλέξανδρος Χατζής, Ελένη Λεγάκη, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Νάσια Κονιτοπούλου, Μαρία Σκουλά, Φαίη Μάτσου, Μαρία Νομικού, Λέτα Κορέ, Χάρης Τσεκούρα, Αντώνης Πολίτης κ.ά.

Συμμετοχές στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού
Το 1995 κέρδισε το Α' Βραβείο μουσικής και στίχου στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Δακρυσμένο φεγγάρι» που το ερμήνευσε η Χρυσούλα Σταύρου.

Στην νέα του δισκογραφική δουλειά ο τίτλος της οποίας είναι "Στον κύκλο του χρόνου" ο Βαγγέλης Σίμος μας ταξιδεύει με τον γνώριμο τρόπο του από τις αξέχαστες λαϊκές γειτονιές στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου με δώδεκα τραγούδια του, τα οποία ερμηνεύουν η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Μαρία Σουλτάτου, ο Μάνος Μουντάκης, η Μαρία Σκουλά και η Χρυσούλα Σταύρου. Τα τραγούδια αυτά έχουν χρώματα Λαϊκά και Παραδοσιακά.

Τα σημαντικότερα ολοκληρωμένα άλμπουμ που έχουν εκδοθεί είναι:
ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΟΜΟΡΦΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΟΡΟ
ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ
ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ
ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ-ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ
ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΙ ΟΝΕΙΡΑ
ΣΥΛΛΟΓΗ: ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΟΥ (Διπλό CD με 42 παλιές επιτυχίες και πέντε νέα τραγούδια)
ΟΝΕΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ

Τις καλυτερες ευχες μου στον Βαγγελη μας να ειναι γερος και να μας χαριζει ακομη πολλες επιτυχιες που μεσα απο την ψυχουλα του βγαινουν οι ομορφοτερες μελωδιες !







Ενα υπεροχο κοματι με την μεγαλη μας ερμηνευτρια κυρια Πιτσα Παπαδοπουλου απο τις τελευταιες του δισκογραφικες δουλειες !
Με αγαπη και εκτιμηση Θεοχαριδου Γεωργια μουσικος παραγωγος της εκπομπης Αρωμα Ελλαδας .


AΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ