Aρωμα Ελλαδας

Aρωμα Ελλαδας

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σημερα σας περιμενουμε παρουσιαση βιβλιου Γιαννης Παπαιωαννου *Πισω απο το Τζαμι *








 Ραντεβου στο μπαρ Fox trot ( Eγνατιας 31 - Στοα Κολομβου ) την Τριτη 3 Απριλιου στις 8.μμ
στην παρουσιαση του βιβλιου του επι 30 χρονια ηχοληπτη στο θρυλικο στουντιο της Columpia Γιαννη Παπαιωαννου * Πισω απο το τζαμι * 
Για το βιβλιο θα μιλησουν και θα θυμηθουν γνωστα κι αγαπημενα τραγουδια που ηχογραφησε
εκεινη την χρυση εποχη της Columpia ο Γιαννης Παπαιωαννου : ο Βασιλης Καρρας, ο Γιωργος Πεντζικης, ο Γιωργος Ανδρεου, ο Σταθης Παχιδης, ο Μακης Σεβιογλου, ενω θα παιξει μπουζουκι ο Χρηστος Μητρεντζης. 
Μια μικρη περιγραφη για τον κ.Γιαννη Παπαιωαννου ..

Ο Γιαννης Παπαιωαννου γεννηθηκε στην Αθηνα. Ηχοληπτης στο επαγγελμα με 35 χρονια προυπηρεσιας στα ιστορικα Studios της  COLUMPIA  συνεργαστηκε με ολους τους μεγαλους συνθετες, στιχουργους και τραγουδιστες, απο το 1965 μεχρι και το 2000. Η αγαπη  του και η ανησυχια του για την μουσικη αποτελεσε το κινητρο και για την  συγγραφη του πρωτου του βιβλιου με τιτλο  <<ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ  ΤΖΑΜΙ>>  που κυκλοφορησε το Νοεμβριο του 2010 απο τις  << Εκδοσεις Θαλασσι>>. Καταγραφει  τις εμπειριες  και την επαφη  που ειχε ολα αυτα τα χρονια με το λαικο τραγουδι. Το παλιο, το Εντεχνο, το μοντερνο, το κλασικο, με τον Ακη Πανου, τον Μαρκο  Βαμβακαρη, τον Βασιλη Τσιτσανη, το Γιωργο Μητσακη, το Γιωργο Ζαμπετα, τον Αποστολο Καλδαρα, το Μανο Χατζηδακι, το Δημο  Μουτση,  το Μικη Θεοδωρακη, το Μανο Λοιζο,  το Γιαννη Σπανο, το Σταυρο Ξαρχακο,το Διονυση Σαββοπουλο,το Νικο Ξυδακη, τον Κωστα Βιρβο, την Ευτυχια Παπαγιαννοπουλου, το Λευτερη Παπαδοπουλο, το Στελιο Καζαντζιδη, το Γρηγορη Μπιθηκοτση, το Νικο Ξυλουρη, το Μανωλη Αγγελοπουλο, τη Γιωτα Λυδια, τη Βικυ Μοσχολιου, το Στρατο Διονυσιου, το Σταματη Κοκοτα, τη Χαρουλα  Αλεξιου, τη Λιτσα Διαμαντη, τη Δημητρα Γαλανη, το Γιαννη Πουλοπουλο, το Γιαννη Παριο, το Γιωργο Νταλαρα, το Μανωλη Μητσια, την Ελενη Βιταλη,το Γιωργο Σαρρη,την Πιτσα Παπαδοπουλου, τη Γλυκερια, την Αφροδιτη Μανου, τους  Charms, την Ελπιδα, την Ταμμυ, τον Κυριακο Σφετσα, την Κατερινα Γωγου, τον Παυλο Σιδηροπουλο, το Νικολα Ασημο, τη  Fairuz και πολλους αλλους καταξιωμενους καλλιτεχνες.  Μεσα στο βιβλιο συμπεριλαμβανεται ενα  Cd  με σπανιες  και ακυκλοφορητες  ηχογραφησεις απο  <<κλεμενες στιγμες>> του ιδιου. Στιγμες του Γρηγορη, του Μανωλη, της Χαρουλας, του Στελιου, καθως και του  Στελιου Μαμβακαρη, του Νικου Ξυδακη, του Κωστα Σταματακη, της Κιτσας Καζακος, του πρωτοψαλτη  Θεοδωρου Βασιλικου, και του Γιαννη Σπανου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ